Γιορτάζουμε την 25η Μαρτίου 1821…αλλιώς.

Μικρά μου,

Δειλά δειλά και με αγωνία μεγαλύτερη από εσάς, ξεκινώ το εγχείρημα να είμαι κοντά σας λίγο διαφορετικά.

Έχουμε μέρες να βρεθούμε, είμαι όμως σίγουρη ότι η ζεστή φωλιά του σπιτικού σας σας κρατά ασφαλή και υγιή, κύριο μέλημα αυτού του καιρού. Θέλω να βρείτε χρόνο να τα πείτε λίγο (ή αρκετά) παραπάνω με τους δικούς σας, τα αδέρφια σας, το κατοικίδιό σας, τα φυτά σας ή ό,τι σας κάνει χαρούμενα αυτό τον καιρό.

Σαν σήμερα θα κάναμε γιορτή για την μεγάλη επανάσταση του 1821, όταν οι Έλληνες ξεσηκώθηκαν κατά των Τούρκων. Σε άλλες συνθήκες θα λέγαμε πράγματα πολλά, τραγούδια δυνατά, κατασκευές φοβερές και τρομερές, θα βλέπαμε τσολιάδες και αμαλίες, θα μιλούσαμε για το θαύμα του μηνύματος που δέχτηκε η Παναγία πως θα γίνει μητέρα του Χριστού, με αποκορύφωμα μια γιορτή με πρωταγωνιστές όλους εσάς μικρά μου. Αντί αυτού όμως επιλέγω να σας ξεναγήσω σε μερικές ιστοσελίδες που σας παραθέτω παρακάτω και που με τη βοήθεια των γονιών σας θα μπορέσετε να πάρετε μια μυρωδιά της ελληνικής ψυχής και λεβεντιάς! Θα βρείτε αρκετά για να περιηγηθείτε, μέσα από αξιόλογες δουλειές συναδέλφων. Ελπίζω να τα βρείτε ενδιαφέροντα. Και αν σας αρέσουν, κάντε όρεξη. Σε τακτά χρονικά διαστήματα θα σας παρουσιάζω και κάτι διαφορετικό.

Περιμένω όμως και κάτι από εσάς. Αυτό που κατά καιρούς μου δίνατε και που έχω τώρα να κοιτώ και να σας αναπολώ μέχρι να ξαναβρεθούμε: Τις μοναδικές ζωγραφιές σας! ΝΑΙ, σας έχω αποστολή: Φτιάξτε μου ζωγραφιές (με ότι έχετε στο σπίτι) ή κατασκευές και ζητήστε από τους γονείς να σας τις φωτογραφίσουν και να τις στείλουν στο mail του σχολείου. Αν θέλετε συνδιάστε το με την 25η Μαρτίου και δημιουργείστε το δικό σας τσολιαδάκι ή τη δική σας αμαλία, με ότι υλικά έχετε στο σπίτι. Έτσι, δεν θα σας χάσω και θα έχουμε ένα κανάλι επικοινωνίας ανοιχτό. Και αν αυτό δεν σας είναι αρκετό μη διστάσετε. Το τηλέφωνο του σχολείου είναι πάντα εύκαιρο:2231059885… και μιλάμε ξανά έστω και από μακριά!!!Σας εύχομαι να είστε γερά, πάντα γελαστά και όταν όλο αυτό περάσει να είμαστε πιο δυνατοί και πιο αγαπημένοι!

https://www.youtube.com/watch?v=0atccrA-_68

Ένα αυτοσχέδιο βίντεο της Γρηγορίας Θεοδωρίδου, το οποίο βασίστηκε στην εικονογράφηση των βιβλίων «Η πρώτη μου Ιστορία, Θεόδωρος Κολοκοτρώνης» και «Η Πρώτη μου Ιστορία, Κωνσταντίνος Κανάρης» του Φίλιππου Μανδηλαρά, εικονογράφηση Ναταλία Καπατσούλια, εκδόσεις Παπαδόπουλος.

https://www.youtube.com/watch?v=QDpmcHa1OWc&t=30s

Βιντεάκι με αναφορά στον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου

 

Ένα παραμύθι της Ευγενίας Φακίνου εμπνευσμένο από τα κεντήματα, τα λιθόγλυπτα και τα υφαντά της ελληνικής λαϊκής τέχνης, που το διαβάζουμε κάθε χρόνο στο νηπιαγωγείο με αφορμή τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου. Ένα παραμύθι που πάντα ενθουσιάζει και συγκινεί τους μικρούς μαθητές! Μια καταπληκτική δουλειά της Μαρίας Ιωαννίδου.

Και για το τέλος ένα τραγούδι για την επέτειο…

 

Καλό Βράδυ και Χρόνια Πολλά σε όλους!