Αποστολές και προτάσεις για μικρούς επιστήμονες και όχι μόνο… Νο2

Αγαπημένα μου παιδιά, καλό σας απόγευμα. Οι ζωγραφιές σας έχουν αρχίσει να καταφτάνουν και είμαι περήφανη για όλες αυτές.  Σήμερα, σας έχω την αποστολή νούμερο 2 μικροί μου πράκτορες:
Βήμα 1ο: Θα πάρετε ένα μεγάλο άσπρο χαρτί και θα γράψετε με μεγάλα γράμματα το όνομά σας ώστε να φαίνεται σε όλο το χαρτί (όσοι από εσάς έχετε δύο ονόματα πάρτε 2 χαρτιά) .
Βήμα 2ο: Για κάθε φωνούλα του ονόματός σας θέλω να μου βρείτε ένα αντικείμενο που να ξεκινά το όνομά του από αυτή (Θυμηθείτε, πως κάναμε κάθε μέρα το ημερολόγιο με τις φωνούλες, με τον ίδιο τρόπο λοιπόν).
Βήμα 3ο: Τοποθετείστε το αντικείμενο αυτό δίπλα στη φωνούλα- γραμματάκι.
Βήμα 4ο: Όταν έχετε συγκεντρώσει όλα τα αντικείμενα δίπλα στις φωνούλες του ονόματός σας ζητήστε από τη μαμά ή τον μπαμπά να τραβήξει μία φωτογραφία και να την στείλει εδώ για δημοσίευση.
Προσοχή! Η αποστολή έχει ημερομηνία λήξης. Την Τετάρτη θα δημοσιεύσω ότι έχετε στείλει. Επομένως, έχετε χρόνο μέχρι την Τετάρτη το πρωί.
Σας στέλνω κάτι από τον Ανδρέα και μένα για να σας βοηθήσει λίγο…
Καλή Επιτυχία!!! 

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ:

Ανακαλύψαμε με τη βοήθεια αξιόλογων συναδέλφων (Γαρυφαλλιά για σένα είναι) μία εφαρμογή που θα σας αρέσει πολύ!
Το ΓΡΙΦΟΜΠΟΤ είναι ένα διαδικτυακό παιχνίδι που αναπτύχθηκε από το ΓΑΒ LAB προκειμένου να μπορούν παιδιά δημοτικού και νηπιαγωγείου να απασχοληθούν δημιουργικά συνδυάζοντας ασκήσεις γλώσσας και μαθηματικών με κώδικα.
Μπορείτε να κάνετε είσοδο και εγγραφή στον ιστότοπο του παιχνιδιού σε αυτόν τον σύνδεσμο http://grifobot.vacilos.com/ καθώς και να συμβουλευτείτε τις οδηγίες χρήσης.
Οπότε μικροί μου ερευνητές πάρτε και τα μεγάλα σας αδερφάκια και φύγαμε για ΡΟΜΠΟΤΙΚΗ!
Περιμένω εντυπώσεις…
http://grifobot.vacilos.com

Τέλος για σήμερα αγαπημένα μου σας έχω βιβλιο- προτάσεις από τις εκδόσεις Πατάκη που προσφέρουν 23 παραμύθια
σε μορφή audio-books από την βιβλιοθήκη της μάγισσας Σουμουτού.
Κάντε μία περιήγηση στη βιβλιοθήκη της μάγισσας και ακούστε τα παραμύθια που προτείνει… μια μικρή εισαγωγή εν όψη της Παγκόσμιας Ημέρας Παιδικού Βιβλίου στις 2 Απριλίου.
Καλές ακουστικοαναγνώσεις!!!

http://www2.patakis.gr/25istories/?fbclid=IwAR1jb2H57sZ5eFAPv-6PQmpqCOtLB2XYalhB35i0XM67U_EAQ0HDz7Gwuzo